Stickers plakken het best op gladde, vetvrije oppervlakten. Deze dien je dus voor het plakken goed te ontvetten, af te spoelen en goed af te drogen.

Deur- en raamstickers
Voordat je de sticker gaat plakken moet je de ondergrond eerst goed ontvetten.

Muurstickers

Test voor het plakken van een bestelde muursticker eerst de ondergrond met de bijgeleverde teststicker. Zo weet je zeker of de sticker daadwerkelijk goed blijft zitten.

Als de sticker op een pas geverfde muur wordt geplakt moet de verf op de muur eerst uitdampen. Zorg ervoor dat geverfde muur goed droog is. Advies is om minimaal twee weken te wachten met het plakken van de sticker.
Muren dienen glad te zijn en liefst geschilderd met (afwasbare) latex (bij voorkeur geen verf op acrylaat basis) of voorzien van glad behang. Een muur die oneffen is of geschilderd met kalkhoudende verf, is over het algemeen niet geschikt om te beplakken.

Let op: wij kunnen geen geld retourneren wanneer de muurstickers op oneffen, ruwe ondergronden, zoals spachtelputz structuur en dergelijke zijn geplakt, of op een niet goed gedroogde muur!

Het plakken
Leg de sticker op een gladde ondergrond. Wrijf stevig maar voorzichtig op de sticker: hierdoor hecht hij nog beter op de applicatiefolie.
Kijk of meet de plek waar je de sticker geplakt wilt hebben. Dit kun je bijvoorbeeld met schilders tape markeren.
Trek voorzichtig de onderste witte laag van de applicatiefolie. De sticker blijft nu plakken op de applicatiefolie. Let op dat alle stickeronderdelen op de applicatiefolie blijven plakken. Anders het geheel nog een keer goed aanwrijven. Als de sticker vrij groot is kan je beter eerst een klein deel van de drager verwijderen. Deze plak je dan op de gewenste plaats. Verwijder dan voorzichtig de rest van de draagfolie en bevestig de sticker op de juiste plaats.

Met bv een (bank)pasje met evt. een lapje stof/doekje eromheen kun je de bellen eronderuit wrijven en de sticker stevig op de ondergrond bevestigen. Het lapje stof/doekje helpt om krassen te voorkomen.
Tenslotte de applicatiefolie voorzichtig van de sticker verwijderen. Houd de folie zo dicht mogelijk tegen de oppervlakte in een hoek van 30 graden. Wrijf alles nog eens goed na.

Let op: De sticker kan verwijderd worden, maar deze is dan niet meer te gebruiken!