Milieuvriendelijk en duurzaam drukwerk

Bij Topsticker vinden we dat we allemaal verantwoordelijkheid dragen voor het milieu, dus wij ook. Zo maken wij zoveel mogelijk gebruik van ge-recylde materialen, gebruiken wij waar mogelijk met papier met het FSC en PEFC-keurmerk, werken we met drukinkten die minder oplosmiddelen bevatten, sturen vooral digitale facturen (slechts nog enkelen op papier) en beheren onze afvalstromen op een verantwoorde manier.
Zo zijn we in staat om meer dan 50% CO2 te besparen!

Digitale facturatie

Topsticker verstuurt zoveel mogelijk digitale facturen (als PDF-bestand via de website of e-mail) in plaats van de traditionele geprinte papieren factuur in een envelop.
Door onze klanten via iDeal (online bankieren) of PayPal (credit-card) te laten betalen, besparen wij ons tijd en geld: een factuur hoeft niet meer te worden geprint, in een envelop te worden gedaan en op de post te worden gedaan. Ook besparen we zo op de onvermijdelijk postzegel; een goede stap in de milieuvriendelijke richting! Bovendien voor iedereen gemakkelijker, sneller en veiliger. En die kostenbesparingen zie je uiteraard terug in onze prijzen voor stickers!

Wat is FSC- gecertificeerd papier?

FSC staat voor Forest Stewardship Council. Dit is een internationale non-profit organisatie die wereldwijd verantwoord bosbeheer stimuleert. Het FSC-keurmerk garandeert u dat de grondstoffen voor papier afkomstig zijn van zo’n bos. FSC-papier is nooit afkomstig uit een bos met hoge natuurwaarden of van een plantage waarvoor een tropisch regenwoud is gekapt.

Wat is PEFC gecertificeerd papier?

PEFC is de afkorting van Programme for the Endorsement of Forest Certification, beter gezegd ‘Programma voor de Erkenning van Bos Certificeringssystemen’. Duurzaam beheer van het bos houdt in dat men rekening houdt met zowel de economische als de ecologische en sociale functies die het bos vervult. Nu en in de toekomst.

Door certificering van duurzaam bosbeheer en de gehele keten die het hout(product) daarna doorloopt tot het bij de eindgebruiker terecht komt (ook wel Chain of Custody), garandeert PEFC dat producten met een PEFC-keurmerk daadwerkelijk uit een duurzaam beheerd bos afkomstig zijn.

Snel en eenvoudig online bestellen of een offerte aanvragen. Veel eenvoudiger wordt het niet.

Bij de bestelling worden de bestanden ook digitaal aangeleverd en opgeslagen.

Orders worden snel verwerkt en tussen de 5 en 7 werkdagen uitgeleverd. Gratis verzending in Nederland

Hulp nodig? Wij helpen graag bij de opmaak van bestanden of het drukklaar maken van uw sticker. Kostenloos